Da’ nici nu ma mai intereseaza. Sa creada fiecare ce-o vrea!

Autor: Niciun comentariu

Cum stabilim echilibrul intre atractivitate si autenticitate? E un subiect care ne mai ‘bantuie’ mintile cel putin tangential, chiar daca nu formulam dilema in felul asta.

Ne gandim poate mai ales in momentele in care cumva ni se clatina convingerea ca ceea ce reprezentam in interiorul nostru este si ceea ce reflectam in afara e una si acceasi persoana si in plus, foarte important, ne si place persoana in cauza.

Pendulam adesea intre circumstante in care vrem sa fim atragatori cu orice pret, indiferent la ce tip de relationare se refera si momente in care simtim nevoia sa fim noi insine, indiferent daca cineva din jurul nostru ne mai agreaza sau nu. Sunt acele momente cand esti obosit de diverse roluri pe care le joci si zici : ” Da’ nici nu ma mai intereseaza. Sa creada fiecare ce vrea”.

Cum e mai bine? Sa fii tu insuti 100%, si ceea gandesti sa spui si sa faci, asumandu-ti diverse posibile riscuri: sa nu placi, sa deranjezi orgolii, sa fii “ altfel decat grupul” sau..sa fii Mr /Mrs Popularitate care emana de carisma si stralucire?

Fara dubiu pentr o persoana matura in gandire, cel mai bun e echilibrul, insa…cum il obtii? Cum reusesti sa-ti construiesti o imagine de sine, pe o temelie autentica si sa ajungi sa-ti placa sa o afisezi in forma ei reala, nealterata, ne-photoshop-ata ?

Existe diverse pareri despre stima de sine , iubire de sine, incredere de sine, conceptie despre sine si se amesteca acesti termeni pana la confuzie, crezand ca toate sunt ‘undeva pe acolo’.

Despre acest subiect vom organiza un atelier de comunicare pe 28 octombrie, cu tema ATRACTIVITATE SI AUTENTICITATE, analizandu-ne fiecare cum suntem, cum am vrea sa fim, cum ar fi bine sa ne ajustam diferenta dintre cele doua( daca exista)si la ce ne ajuta asta. Mai multe detalii despre acest atelier

Discutia se va indrepta spre iubirea de sine si legatura directa pe care o are cu relatia dintre noi si parintii nostri, despre increderea de sine si ce e in spate adica tot bagajul cunostintelor si abilitatilor pe care ni le constituim in viata ca si resurse , stima de sine si conexiunea cu aprecerea noastra fata de noi…si in cele din urma le vom ingloba corect in ceea ce inseamna imagine de sine.

Nu va fi un atelier ‘filozofico-psihologico-abstract’, ci unul interactiv, cu aplicatii, teste si jocuri de rol, pentru ca astea ne ajuta sa intelegem lucrurile la un nivel mai profund si in acelasi ne destind si ne incarca de energie pozitiva!