Auto-actualizarea

Concept:

Dr. Bar-On prezintă următoarea definiție:

Auto-actualizarea este procesul prin care individul se străduiește să își mărească potențialele capacități, competențe și talente. Ea presupune abilitatea și motivația de a stabili obiective și de a le îndeplini și se manifestă prin comportamente de implicare și sentimente de angajament față de diverse domenii de interes sau de activitate. Auto-actualizarea este o încercare continuă al cărei scop este îmbogățirea vieții”.

Psihologul Abraham Maslow a fost, cel mai probabil, primul care a vorbit despre abilitatea auto-actualizării. Pe undeva pe la mijlocul anilor 1970, Maslow a identificat o ierarhie a nevoilor fundamentale, fiecare dintre trepte trebuind să fie satisfăcută adecvat pentru ca individul să aibă acces la nivelul superior. Ea pleacă de la nivelul fiziologic (mâncare, adăpost, apă), urmând nevoie de securitate (siguranță, ordine, lege), nevoile de stimă și de respect (autorespectul, stima celorlalți) și până la nevoia de auto-actualizare.

Maslow sublinia faptul că, dacă nu trăim la adevăratul nostru potențial, vom avea sentimente de insatisfacție. Auto-actualizarea este un proces prin care individul își dezvoltă autenticitatea, fiind total dedicat dezvoltării propriilor capacități. Ea include conceptele de creștere, motivație și satisfacere a nevoilor noastre de „a fi”. Maslow a redefinit mai târziu auto-actualizarea ca o funcție a experiențelor personale intense, valoroase, dar din cauza acestui aspect al definiției, oamenii adesea asociază auto-actualizarea cu experiențele mistice. Chiar dacă cei îndeajuns de fericiți pentru a avea experiențe mistice se află, într-adevăr, pe făgașul auto-actualizarii, asta nu înseamnă că nu există multe alte feluri de manifestare a acestei abilități, feluri mai comune și pe care le putem identifica în viața de zi cu zi.

Similar concepției lui Maslow, dr. Bar-On (2001) scrie că autoactualizarea este, „cel mai probabil, următorul și cel mai avansat pas dupa IE în complexul proces de dezvoltare personală. Dacă inteligența emoțională se corelează cu eficiența personală, atunci autoactualizarea este măsura în care reușești să fii cea mai bună versiune a propriei persoane. Altfel spus, atunci când vom fi autoactualizați, vom fi trecut deja dincolo de inteligența emoțională, la un nivel superior al eficienței umane”.

În acest articol publicat în 2001, dr. Bar-On explică faptul că „cei mai buni predicatori ai auto-actualizării sunt următorii 8 factori specifici inteligentei emotionale, selectati în ordinea importanței:

   1. fericirea

   2. optimismul

   3. perceptia de sine

   4. independența

   5. rezolvarea de probleme

   6. responsabilitatea socială

   7. asertivitatea

   8. autoconștientizarea emoțională”

 

Auto-actualizarea reflectă gradul în care simțim că avem succes în atingerea obiectivelor care dau semnificație și scop existenței noastre individuale. Această abilitate de a găsi un sens în toate aspectele experienței umane, unele provocatoare, altele chiar violente, demonstrează rezistența uimitoare a spiritului uman.

Importante sunt aspectele automotivației, care, atunci când sunt combinate cu niveluri înalte de  optimism sau cu oricare dintre celelalte șase abilități, ne ajută să trăim o viață asumată și plină de energie. Auto-actualizarea trebuie înțeleleasă ca o călătorie, nu ca o destinație în sine, ea reprezentând acel loc abstract în care „a face” și „a fi” se pot suprapune și contopi.

Prin urmare, putem identifica următoarele întrebări-cheie:

  • Cum mă descurc în această călătorie?
  • Cum mă simt în această călătorie?
  • Sunt mulțumit în legatură cu punctul în care am ajuns?
  • Fac fiecare pas la timpul lui în această călătorie?
  • Sunt motivat să fiu cât de bun pot fi?

 

Utilitatea auto-actualizarii

Cu toții avem o chemare lăuntrică de a fi tot ceea ce putem fi. Pentru unii dintre noi, această chemare este un strigăt puternic și insistent, în timp ce pentru alții poate fi doar o șoaptă slabă. Starea noastră actuală de fericire și optimism, precum și toate stările asociate celorlalți șase factori ce stau la baza autoactualizării vor influența atât nevoia noastră de a dezvolta această abilitate, cât și puterea convingerii personale conform căreia acest lucru este posibil. Dacă suntem înclinați către pesimism, ne limităm convingerea în această posibilitate și ratăm multe oportunități, de evoluție. Cu toate acestea, până și un pesimist ar putea să-și spună: „Ei bine, dacă ar fi posibil, mi-ar plăcea să…” acesta este felul în care reușim să ne actualizăm visurile și tot acel „ceva” care ne umple viața de sens, zi după zi.

Autoactualizarea este, de asemenea, esențială în obținerea succesului în afacerile specifice epocii noastre. An de an, milioane de dolari sunt investite în lucrul cu echipele și în dezvoltarea pesonală a angajaților cu scopul creșterii motivației acestora de a deveni din ce în ce mai buni. Din acest punct de vedere extrem de concret, autoactualizarea este cheia succesului organizațional. De fapt, atunci când Stein și Book au scris cartea The EQ Edge (2011), ei desfășurau cercetări aplicând testul EQ-i pe un eșantion de aproximativ 5 000 de indivizi, angajați în diverse domenii. Rezultatele lor au indicat faptul că, dintre cei cinci factori ai succesului, cel mai important este autoactualizarea. Prin urmare, organizațiile nu ar trebui să piardă din vedere acest factor când este vorba de dezvoltarea personală a angajaților.

Cum o poti dezvolta?

Auto-actualizarea este un demers evolutiv.

✦ Motivează-te să fii cea mai bună versiune a ta începând chiar de astazi. Nu te lăsa descurajat de faptul că nu ai reușit încă să obții tot cea ce ți-ai propus și ai să vezi că succesul nu va întârzia să apară!

✦ Acordă atenție propriilor dorințe și mesajelor pe care ți le transmite subconștientul tău. Visezi să fii un artist, în timp ce lucrezi la o bancă sau poate invers? Această abilitate a IE se sprijină pe opt alte abilități, așa că perfecțiunea nu se obține lucrând doar la ea. Auto-actualizarea este doar o parte din întregul reprezentat de un individ.  Identificarea abilităților care ne susțin cel mai mult în prezent este foarte importantă, dar la fel de important este să identificăm și acele abilități care pot fi îmbunătățite, pentru a putea atinge un nivel superior de auto-actualizare.

✦ Reglează ritmul în care avansezi și învață-i și pe clienții tăi să facă la fel! Călătoria autoactualizării nu este o cursă, ci un proces de evoluție. Dacă vei avansa în mod intenționat și constant, pas cu pas, păstrându-ți viziunea personală la nivel de potențialitate, vei fi capabil să pleci urechea la mai mult decât ai putea dacă te-ai simți permanent nemulțumit și vinovat că „ar trebui să faci mai mult”. Până la urmă, toți acești „trebuie” sunt depășiți – vremea lor a trecut odată cu începerea noului secol. Noi suntem cei care trăim în epoca tuturor posibilităților.

Ce câștigi cu aceasta abilitate?

La nivel individual, oamenii se simt mult mai confortabil, sunt mult mai rezistenți și mai sociabili atunci când au convingerea personala că se află pe drumul cel bun. Pentru majoritatea companiilor, motivarea angajaților este obiectivul-cheie în atingerea obiectivelor si cresterea performantelor. Dezvoltarea abilităților de auto-actualizare oferă scop, motivație și inspirație angajaților și, în plus, ii poate ajuta să  isi identifice strategii eficiente pentru dezvoltare continua.