Creativitatea ca mod de viata

ateliere dezvoltare personala Spring Events (29)

” Viata in sine este un dar, insa singura tragedie este sa lasi ca parti din ea sa moara: poate fi spiritul nostru, creativitatea sau unicitatea glorioasa.” – Gilda Radler

Creativitatea este un subiect vast si indragit de foarte multi ca si concept in sine insa cei mai multi cred ca ori esti creativ, ori nu, este o inzestrare nativa.

Abordarea noastra este una pragmatica, la modul ca fiecare dintre noi este sau are potentialul sa fie foarte creativ, important este doar sa avem cateva elemente stiute despre acest subiect, sa ne stabilim un scop concret si apoi planul pentru a ajunge acolo devine mult mai fezabil.

Propunerea noastra de lucru este un workshop in  trei module, in care vom intelege si vom aplica pas cu pas, modalitati in care ne putem dezvolta aceasta latura, tinand cont de personalitatea si scopurile noastre legate de viata de zi cu zi.

In special vom exemplifica moduri in care reusim sa ne definim unicitatea folosindu-ne de creativitate, atat pentru propria intelegere si perceptia celorlalti pe de o parte , si in acelasi timp, pentru a ne face viata cat mai frumoasa si semnificativa din persoectiva propriilor scopuri, de de alta parte.

Va fi structurat astfel:

Primul modul- Tipuri, tipologii, manifestare,premize, bariere

Suntem fiinte unice, si modul de manifestare, inclus al creativitatii este la fel de unic. Vom afla impreuna in acest modul ce reprezinta creativitatea, care sunt principalele tipuri si manifestari, ce tipologie de creativitate adoptam noi in functie de personalitatea noastra. Le vom descoperi inclusiv printr-un test de pesonalitate pentru determnarea tipologiei de creativitate.

Vom mai afla aici care sunt premizele creativitatii, pentru a sti ce o genereaza si cum putem sa o accesam. La fel de importante sunt si barierele, pentru a le descoperi si apoi gasi solutii cum sa le indepartam sau mai bine zis, cum sa le integram in fiinta noastra asa fel incat ele sa actioneze in sensul cresterii creativitatii si nu blocarii ei.

Al doile modul- Tehnici de creativitate

Exista multe tehnici de creativitate si le vom afla in acest modul, atat teoretic, cat si practic prin jocuri de rol, aplicatii, pentru a intelege cat mai bine si totodata a ne relaxa jucandu-ne!…
Exista tehnici cunoscute, gen brainstorming, vizualizare , harti mentale, cuvant-stimul, metoda celor 6 palarii insa exista si tehnici mai putin cunoscute dar foarte efciente: Walt Disney, clustering, Osborn, metoda inversa, aluzia la minune, bisocierea, atelierele viitorului.

Va fi interesant sa le aflati si sa va ganditi apoi cum le veti pune in aplicare pentru viata voastra, in fiecare domeniu, in fiecare situatie concreta.


Al treilea modul: Creativitatea in relatii

Creativitatea se aplica si relatii si e o componenta foarte importanta. Este modulul in care redescoperim impreuna cum o aplicam in relatiile de munca, de acasa, cu familia, cu partenerul de viata, copii, prietenii, cunostintele. Vom afla de ce importanta si cum o cream , cum o mentinem si mai ales cum o dezvoltam.

Este un capitol dificil pentru fiecare dintre noi insa daca investim in el, beneficiile sunt exponentiale.

Cele 3 module pot fi privite independent, si puteti participa la oricare din ele, in functie de interesele voastre insa pot fi privite si interconectate intrucat discutam gradat de la definitii si tipologii pana la modurile cele mai concrete de aplicare in viata fiecaruia dintre noi.

Imagini de la ateliere de creativitate

Pentru inscriere si intrebari, va rugam accesati linkul urmator