Este o temă foarte complexă și pe alocuri incomodă. Pentru ca dacă ne vom da un pas în spate și îi vom analiza atât prin prisma simțurilor noastre senzoriale cât și a intuiției cu care suntem înzestrați, vom afla foarte multe lucruri utile despre…noi.
Cu siguranță, avem multe plusuri sub forma de convingeri sănătoase de viață și obiceiuri pozitive, cultivate cu perseverență, pe care copii le vor adopta, modelându-se după ceea ce văd în noi. În egală măsură, vor vedea și minusuri pe care în mod conștient nu le vor putea procesa mental însă le vor integra cu totul în comportamentul lor.
Și dacă pentru ceea ce vedem pozitiv merităm chiar să ne felicităm și să ne mulțumim din tot sufletul, pentru cele negative, ne-ar ajuta mult să avem curajul și înțelepciunea de a le accepta. Sunt de ce mai multe ori cauze principale pentru comportamentele lor negative.
Pentru că ne oglindim în copii noștri. Cu bune și cu rele. Dacă avem maturitatea să nu intrăm în defensivă( ex: ” Copilul meu era cel bun. Doar colegii l-au făcut sa devină atât de rău!”..) și să privim cu obiectivitate că ceea ce nu se vede ‘bine’ la copii noștri s-ar prea putea să aibă legătură cu noi, avem premisa pentru un mare salt în dezvoltarea noastră personală.
Pentru că acele aspecte, odată ieșite la suprafață, ne dau o imagine clară despre ce este de schimbat și avem un punct de plecare foarte bun.
Este cât se poate de real și util principiul enunțat sub forma : “ Dacă vrem copii de care să fim mândri, responsabili și fericiți, atunci hai sa ne transformăm pe noi inșine.”
Așadar, cu aceasta perspectivă, va invităm sa le vom dezbatem împreună, într-un cadru relaxant și interactiv, motiv excelent pentru a împărtăși și a învață din experiențele altora.
V-am pregătit un workshop, care cuprinde doua module:
10 martie , 19:00-20:30
24 martie , 19:00-20:30
Primul va include toata partea de discutie cu topicul de mai sus iar al doilea va fi un follow-up concret, cu modul in care am aplicat ce ne-am propus, fiecare individual, la finalul primului modul.