„Sunt femeie, mamă, psihoterapeut. Lucrez de mai bine de 15 ani cu adulți, părinți, cupluri și copii. Am ascultat problemele a sute de mame și am făcut tot ce-a stat în puterea mea pentru a le ghida în drumul lor de părinte. Am ales, însă, o misiune pentru care nicio școală nu m-a pregătit mai bine decât relația cu fiul meu.
După ce am devenit, la rândul meu, mamă, am avut ocazia să trăiesc „pe propria piele” toate stările emoționale, toate luptele interioare cu oboseală, neștiință și emoțiile mele și ale lui, atât de copleșitoare uneori. Iar din tot „greul” trăit uneori, în acest rol de mamă, am realizat că izvorăște cea mai mare putere interioară – puterea de a fi mai conștientă de mine și, deci, mai așezată în interiorul meu.” Romelia Dragnea, trainer workshop
Cooperarea este esențială în orice grup care își propune să realizeze ceva, într-o atmosferă armonioasă. În ultimii ani, cooperarea este o tema invățare, pentru adulți, în workshop-uri de antrenare a abilităților de echipă.
De ce să nu îi învățam pe copii noștri de mici, acest aspect?
Spiritul de competiție este important. Însă în foarte multe cazuri, e transmis genetic, pentru că viața actuală, din ce în ce mai dificilă, ne-a transformat pe noi părinții, în veritabili luptători. Pentru noi, reziliența a devenit o constantă de zi ci zi și o convingere de viață, transmisă fără nici un efort, copiilor noștri. Și dacă nu le-am spune nici un cuvânt despre competiție, tot ar manifesta-o. Ceea ce nu e rău, competiția este utilă, evident, în multe situații însă cooperarea are o aplicabilitate și mai largă si cu mult mai multe beneficii, atât colectiv, cât si individual.
Ce ne propunem în această sesiune:
❂ Să definim cooperarea, prin exemple concrete din viață copiilor noștri
❂ Să analizăm modul în care o manifestă sau nu, în relația cu părinții, frații și cu anturajul lor
❂ Să conștientizăm care sunt beneficiile cooperării
❂ Să găsim soluții și scenarii de aplicare în sensul cooperării
❂ Ce putem face noi, părinții, pentru a menține o relație de cooperare
Și alte aspecte pe care le vom dezbate împreună, într-un cadru relaxant și interactiv, motiv excelent pentru a împărtăși și a învăța din experiențele altora.
V-am pregătit un workshop, care cuprinde două module:
7 aprilie, 19-20:30
21 aprilie , 19-20:30
Primul va include toată partea de discuție cu topicul de mai sus iar al doilea va fi un follow-up concret, cu modul în care am aplicat ce ne-am propus, fiecare individual, la finalul primului modul.