Frumusetea este in ochii privitorului…

Autor: Niciun comentariu

” Intr-un magazin, patronul a luat hotararea sa isi modernizeze activitatea si a decis sa cumpere un aparat de supraveghere video.

Aparatul a fost instalat si toata lumea era multumita. Oamenii veneau si plecau iar seara dupa terminarea programului conducerea privea la modul in care se desfasura activitatea.

Dupa cateva zile insa aparatul a inceput sa dea erori. Relua imagine dupa imagine si se oprea asupra anumitor persoane fara a mai inregistra ce se intampla in jur.

Oamenii au inceput sa se intrebe ce se intampla. In fiecare zi, alte persoane si totul fara nici o noima. Au contactat firma de la care l-au cumparat si au spus ca aparatul s-a stricat.

Aparatul a fost inlocuit dar, dupa cateva zile s-a intampla acelasi lucru. Atunci s-au gandit sa priveasca cu atentie persoanele care apareau in inregistrari. Si au constatat cu uimire ca aparatul capta emotii, sentimente, gesturi: tandrete, multumire, suparari, bucurii, tristete, rasete.

Toti au fost mirati pentru ca, nici prin cap nu le trecea ca o gramada de fire si metal pot face asta. Au vrut sa il inlocuiasca dar „ceva” ii facea sa mai priveasca un pic.

Pentru ca nimeni nu isi gasea timp sa priveasca, sa asculte si sa vada frumusetea zilei ce tocmai trecuse.workshop dezvoltare personala Spring Events  (27) O strangere de mana, o soapta, un gest de multumire, o privire dulce, o floare data in dar…O privire trista si lacrimi de bucurie.

In graba zilei, toate acestea treceau neobservate.
Cand au realizat ce se intampla, si-au dat seama ca au uitat sa fie atenti la propriile lor trairi.

Erau ca niste masini. Ba, uneori mai putin decat atat.

De aceea, au decis sa pastreze aparatul. Dar nu pentru a-l folosi.

El sta si acum la intrarea in cladire, ca sa le aminteasca tuturor ca in fiecare zi este ceva de vazut, de trait,ca fiecare zi este frumoasa asa cum este!…

Circula atatea texte care mai de care mai spirituale, cu multe fraze motivationale, pe care ajungem sa le stim pe de rost!…

doinaDar oare cat de des ne oprim sa simtim intelesul acelor cuvinte? Sa fim atenti la cum simtim si ce traim?

Multi oameni asteapta sa fie fericiti „atunci cand lucrurile vor fi intr-un anumit fel” numai de ei stiut si imaginat.

In realitate, suntem mult mai castigati daca ne bucuram de momentele frumoase care pentru cei mai multi dintre noi apar atat de des!

Ne oprim din aceasta goana zilnica sa simtim cu adevarat ZIUA? Ziua pe care o traim NOI. Fara sa ne spuna altii ce sa simtim? ”

Psiholog Doina Zamfirescu