Simpatia intre persoane se exprima cel mai adesea non-verbal printr-un comportament de oglindire a expresiilor corpului. Isi pozitioneaza mainile si picioarele in mod identic, ca un gest de ‘complicitate’ si empatie reciproca.
Un gest de simpatie este si incadrarea fetei in ambele palme cu degetele stranse pe langa obraji. Obrajii simbolizeaza tandretea iar gestul reprezinta in acelasi timp o dovada de interes si atentie fata de ceea ce spune sau face persoana catre care este indreptata privirea celui/celei care isi pozitioneaza astfel fata.
Alt gest de interes pozitiv este reflectat de imaginea din dreapta, in care persoana in cauza sprijinita pe coate, isi aseaza barbia in palma stanga sau dreapta, cu degetele stranse.
Alte gesturi ce tradeaza simpatie: cand ciufulim pe cineva discret. In general ciufulim parul unui copil in semn de tandrete. E un gest ce indica afinitate si ‘complicitate’. Daca suntem in extremitatea unui grup , vom marca afinitatea noastra pentru el printr-o gestica simpla, cu maini si picioare libere. Daca dimpotriva, nu am agrea grupul, am delimita instinctiv lucrul asta printr-un brat pus in sold exact in directia grupului.
Modul in care luam la revedere spune ceva despre simpatia sau non-simpatia noastra fata celalalt. Bratul drept reprezinta modul temporal iar bratul stang modul spatial. Modul spatial este mai putin stresat si mai predispus sa-si ofere ragazul de a-si lua la revedere. Acest mod indica in plus ca acela care il va revedea cu placere persoana de care tocmai s-a despartit.


