Masculinitate

atelier masculinitate SpringEventsPentru femei exista zeci si sute de ateliere, seminarii, oferte de comunicare si de dezvoltare a abilitatilor in foarte multe zone.

Pentru barbati..foarte putine, cel putin de comunicare. In zona abilitatilor practice, preponderent masculine, gen sporturi extreme, existe destule oferte. Se spune adesea ca barbatii au probleme de comunicare. Asa este, insa in ultima perioada auzim tot mai multe voci masculine care afirma ca ‘e foarte importanta comunicarea’, ceea ce ne duce cu gandul ca barbatii sunt mai constienti acest aspect si incearca sa-si depaseasca limitarile naturii lor introvertite.

Asa ca ne-am propus organizarea unor ateliere de comunicare pentru barbati, cu teme de interes pentru barbati. Si in special vom explora in special zona comunicarii de cuplu, din perspectiva barbatului.

Mai ales in contextul ‘expansiunii’ feminine care ii pune de multe ori pe barbati intr-o zona de confuzie, frustare, blocaj mental gen: ” ce sa fac? ” „cum ar trebui sa ma comport?” ” ce se asteapta de la mine?”, barbatii simt ca le-ar prinde bine un pic de ajutor insa uneori prefera sa nu-l ceara iar alteori pur si simplu nu au de unde sa-l ia.

Se tot vehiculeaza de asemeni teorii ca ‘nu mai sunt barbatii de altadata” ” s-au efeminat” „au devenit din ce mai iresponsabili” si multe alte ‘complimente’. Uneori e reala descrierea asta insa in mult mai putine cazuri decat se afirma. Pur si simplu, barbatii sunt luati prin asalt de initiativele femeilor si nu mai au timpul necesar sa proceseze, fiin depasiti de multe ori de evenimente.

Asa ca am vrea sa analizam genul asta de probleme din perspectiva barbatului, incercand sa fim cat mai obiectivi, si sa gasim instrumente mai bune si mai utile de a intelege realitatile prezente si mai ales cum pot sa-si faca barbatii vietile mai frumoase nu doar din perspectiva capacitatilor lor mentale si fizice cat si in sfera relatiilor.