Obiective în 2022(II)

Autor: Niciun comentariu

CUM acționezi în așa fel încât să iți atingi obiectivele ?

 

Lucrează la obiectivele tale în fiecare zi.

Poate un obiectiv te sperie. Ar trebui să slăbeșți 20 kg să ajungi la o greutate normală. Însă dacă împarți această cifra la la 6 luni, înseamnă că ai de slăbit în jur de 3 kg lunar. Defalcarea sarcinii face că obiectivul să se simtă ușor de gestionat.

Dacă împarți obiectivele în sarcini sau ținte mici, sunt șanse să nu te simți copleșit de ele. Dar acesta este doar primul pas.

Pentru a-ți atinge obiectivele, trebuie să împarți acele sarcini în doze zilnice.

Un planner/ o agendă te ajută în stabilirea acestor mici borne de evaluare a progresului, indicatorii ce iți confirmă că ești pe drumul cel bun. Înainte de a merge la culcare în fiecare noapte, petrece zece minute notează-ți sau înregistrează-ți vocal pe telefon, acțiunile pe care le-ai întreprins în ziua respectivă.

Apoi identifică 4 activități pe care le poți face a doua zi – lucruri care te vor apropia de obiectivul tău. Și dacă într-o zi nu faci nimic pentru a susține un obiectiv, ei bine, atunci este timpul să scrii cuvântul „Nimic” în planificatorul tău. Astfel, iți poți evalua rapid progresul la sfârșitul fiecărei săptămâni.

Dacă ai un partener sau un prieten de încredere, poți împărtăși cu el în mod reciproc obiectivele și să vă susțineți în acest fel. Atingerea obiectivelor ambițioase funcționează cel mai bine că efort de echipă.

Este esențial să nu asculți voci care spun că nu-ți poți atinge obiectivul – mai ales acea voce din propriul tău cap.

Aproximativ 90% dintre mesajele la care suntem expuși în fiecare zi sunt negative. Nu este nicio surpriză, așadar, că 70% din comunicarea noastră intrapersonală este și negativă. Combate această negativitate vizualizându-te trăind visul tău. Acest lucru te vă menține angajat (ă) și concentrat(ă) atunci când oamenii încearcă să te descurajeze.

Motivația este ceea ce alimentează obiectivele

Dacă încălzești apă la 100 grade C, poți face o ceașcă de ceai. Dacă o încălzești doar un grad peste, ajungi la abur. Aburul nu este de folos dacă vrei o băutură fierbinte, dar poate face ceva mult mai impresionant: poate propulsa o locomotivă. Acel ultim grad este cel care transformă potențialul în putere.

Mulți oameni care au obiective ambițioase nu cresc niciodată căldura. Ei nu reușesc să adauge acel grad final, care este esențial pentru obținerea performanței. Acest lucru se datorează faptului că le lipsește impulsul de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivele. Dacă vrei să te ridici deasupra mediocrității, promovează o dorință intensă de a reuși.

Oamenii care nu își ating obiectivele cred adesea că este pentru că pur și simplu nu sunt suficient de buni. Ei susțin că, dacă vocile lor ar fi mai puternice, ar deveni cântăreți celebri. Sau dacă ar avea abilități mai bune de vânzări, ar deține afaceri de milioane de dolari.

Dar acești oameni de obicei nu folosesc darurile pe care le au deja. În loc să profite la maximum de potențialul lor, nu iau niciodată măsuri. De ce? Pentru că negativitatea lor îi oprește. Într-adevăr, dacă și-ar încuraja talentele naturale, ar fi capabili să dezvolte noi abilități, iar aceste abilități i-ar ajuta să-și atingă obiectivele. Le lipsește acel ingredient crucial pentru succes – determinarea. Când ești hotărât, găsești modalități de a depăși orice obstacol care se află între tine și obiectivul tău, chiar și în cele mai tragice circumstanțe.

Efortul susținut este singura cale către succes.

Mulți oameni cred că o educație costisitoare este cheia succesului. Dar poți absolvi cea mai bună școală din țară și totuși nu reușești să-ți atingi obiectivele. S-au făcut astfel de studii în America în anii 1960, ’70 și ’80. Părinții au cheltuit pentru educație de aproape trei ori mai mult decât în ​​deceniile precedente și totuși scorurile examenului etalon (SAT) au scăzut dramatic. O publicație a Departamentului Educației din SUA a explicat de ce. S-a descoperit că cel mai bun mod de a prezice rezultatele educaționale nu a fost să se uite la taxele școlare sau la dimensiunea clasei. Nu, cel mai bun predictor au fost temele. Elevii care au muncit și au făcut teme de calitate, au primit cele mai bune note, indiferent de școala absolvită.

Munca din greu făcută inteligent, te face un student strălucit, nu școlile scumpe. Aceasta înseamnă că toți ne putem atinge obiectivele, indiferent de tipul de educație pe care l-am avut.

Pentru a sprijini membrii noii generații în atingerea obiectivelor lor, trebuie să-i ajutăm să dezvolte o etică bună a muncii încă de la o vârstă fragedă. Nu numai că îi face pe oameni să-și realizeze visele, ci să colaboreze mai bine.

Dacă vrem că tinerii și copii noștri să trăiască cea mai bună viață posibilă, noi ca părinți trebuie să le arătăm că munca cu efort este singura cale către succes. Deloc ușor de transmis asta, în secolul vitezei care pentru ei se traduce în lipsa de răbdare, coroborată cu faptul că nu au nici pe departe lipsurile noastre, din copilărie, să aibă pentru ce să tragă din greu.

Pentru a-ți atinge obiectivele, trebuie să „joci” pe termen lung.

Thomas Edison a fost unul dintre cei mai prolifici inventatori ai Americii. Dar, în ciuda geniului său, succesul nu a venit ușor. Înainte de a inventa becul, Edison a efectuat 10.000 de experimente eșuate. Totuși, nu a văzut aceste experimente drept eșecuri. El i-a văzut că descoperind cu succes 10.000 de moduri în care lumina incandescentă nu funcționează.

Nu există succes peste noapte. Este nevoie de timp și angajament pentru a atinge obiectivele provocatoare. Ceea ce pare adesea o descoperire bruscă este aproape întotdeauna rezultatul efortului și muncii grele care se întâmplă în culise.

Persistența este mai importantă decât talentul atunci când vine vorba de atingerea obiectivelor. De fapt, succesul este mult mai lipsit de farmec și strălucire decât își imaginează majoritatea oamenilor. Ei văd strălucirea ținutelor de gală când sunt premiați oamenii ce au obținut un mare succes însă nu văd drumul greu, anevoios și luuuuung de până acolo.

Adesea, oamenii cu obiective ambițioase uită că trebuie să depună efort înainte de a culege recompense. Ei sunt convinși că, dacă șeful lor le-ar oferi doar acea mărire de salariu, ar munci mai mult și ar atinge următorul lor obiectiv de carieră. Dar nu așa funcționează lucrurile. La fel că un fermier care trebuie să aibă grijă de culturi înainte de a recolta, trebuie să depui efort înainte de a culege roadele.

Și dacă te gândești la realizările pe care le prețuiești cel mai mult, probabil vei fi de acord că sunt cele care au solicitat cel mai mare efort- poate o promovare pe care te-ai străduit să o obții sau o casă pentru care ai muncit 10 ani la rând să o poți cumpără. Când șansele par a fi împotriva ta, ceea ce te menține în continuare este disciplina. De aceea este atât de important să fii responsabil și răbdător până la capăt. Și să știi exact unde este capătul și cum ar trebui să arate.

La fel ca Edison, poate fi necesar să urmărești mii de soluții potențiale înainte de a ajunge la o descoperire. Fiecare încercare iți vă aduce noi cunoștințe și perspective.

Și mai este un lucru pe care îl poți învăța de la Edison: nu renunța prea curând. Adesea, nu ne atingem obiectivele pentru că încetăm să mai încercăm. Dar nu vei reuși niciodată decât dacă dai totul în fiecare zi.  Perseverența, combinată cu munca grea și determinare îți vă aduce succesul pe care îl cauți.

Legat de acest subiect ne face plăcere sa va invitam la un workshop tematic pe 12 si 26 ianuarie, OBIECTIVELE, UN PAS SPRE REUȘITĂ. Iată detaliile:https://spring-events.ro/eveniment/obiectivele-un-pas-spre-reusita/