Origami

atelier origami SpringEventsUn atelier dedicat celor curiosi si dornici sa invete cum poate fi transformata o foaie de hartie intr-o multitudine de posibilitati- obiecte practice sau forme decorative- si sa invete tehnicile de baza in origami.

Origami reprezinta arta japoneza de a impaturi hartia: “ori” inseamna impachetare, pliere, iar “gami” / ”kami” inseamna hartie. Desi etimologia cuvantului este japoneza, se pare ca Origami a aparut in jurul secolului I, in China, dupa inventarea hartiei. Prin secolul 6, calugarii budisti au dus tehnica in Japonia, cunoscand o dezvoltare si o popularitate rapida. In acele secole, hartia era scumpa si doar cei bogati aveau privilegiul de a invata tainele Origami. Obiectele de hartie aveau atat rol decorative, cat si utilizare practica, fiind folosite ca pahare pentru sake si orez. Ulterior Origami a patruns in Europa si Statele Unite.

De-a lungul anilor, oameni de toate varstele se bucura de aceasta tehnica minunata, care ii ajuta sa-si dezvolte anumite abilitati, sa-si dezvolte imaginatia si de a fi mai rabdatori, fiind de asemenea o buna metoda de relaxare cu efect terapeutic.

Este fascinant cum dintr-o simpla foaie de hartie, cu rabdare si indemanare, poti construi orice: flori ornamentale, podoabe pentru brad, accesorii de imbracaminte, posete, brose, cutie pentru cadouri sau rama foto, posibilitatile fiind infinite. Practic, tu, cu mainile tale, construiesti ceva frumos din ceea ce parea o simpla foaie de hartie!

Iar pentru copii, origami prezinta multiple avantaje: dezvolta creativitatea, capacitatea de a gandi si de a se concentra, insemnarea, rabdarea.

Si nu in ultimul rand, origami este o sursa de bucurie si zambete! Cu siguranta le vei obtine ca raspuns atunci cand vei darui un model facut de tine! Poate fi o mica surpriza care sa insenineze ziua oricui.

Durata acestui workshop este de 3 ore . Toate obiectele realizate sunt cadouri pe care vi le faceti ca urmare a acestui atelier, alaturi de cunostintele si indemanarea de a crea mici obiecte decorative sau cu valoare utilitara.

Vom invata in acest atelier cum se realizeaza obiecte decorative, accesorii vestimentare, jucarii, flori ornamentale.

Cursul se va organiza prin completarea unui grup de 8 persoane. Pentru inscrieri trimiteti un mail la adresa contact@spring-events.ro

Cursul va fi sustinut de trainer Nicoleta Grigore, trainer autorizat, o persoana pasionata de acest domeniu. Pentru referinte si portofoliu puteti vizita http://www.nicolldesign.blogspot.ro/