Psiholog Romelia Dragnea

” Am fost pasionată de psihologie de când mă ştiu. Obişnuiam să mă uit la oamenii de lângă mine, la colegii mei de şcoală şi să mă întreb ce gândesc, ce le determină un anumit comportament, ce îi face să acționeze într-un anumit fel.

Mi-am urmat această pasiune şi am absolvit Facultatea de psihologie în 2007. Am urmat apoi două formări în psihoterapie experiențială şi analitică-jungiană. În cadrul acestor formări am învățat că ceea ce ne poate face cu adevărat fericiți şi împliniți este capacitatea de a fi cu adevărat conştienți de noi înşine. A fi fericit nu este un scop în sine ci este capacitatea noastră de a trece prin procesul vieții conectați fiind la sinele nostru interior.

Între timp am devenit pasionată de educație şi de creşterea sănătoasă a copiilor. Am început să lucrez cu aceştia încă din facultate. Am lucrat atât cu grupuri cât şi individual, şi cu cei mici (începând cu 6 luni de vârstă) şi cu cei mari (până la 18 ani). Mi-am dat astfel seama că cea mai mare influență pentru dezvoltarea copilului o are familia. Aşa că am ajuns să lucrez cu părinții pentru a îi ajuta să gestioneze mai bine situațiile familiale.

Însă nici o formare, nici un training nu m-au pregătit mai bine decât propria experiență de părinte. Băiețelul meu mi-a dat ocazia să evoluez şi să învăț foarte multe despre mine într-un timp foarte scurt. Relația cu el mi-a dat posibilitatea să aflu că cel mai important lucru este ca părintele să îşi ofere iubire in primul rând sieşi. Oferindu-şi iubire va avea mai multă disponibilitate de a îi oferi şi copilului şi celor din jur şi pentru cel mic va deveni un model demn de urmat.

Te pot însoți atât pe tine în propriul tău proces de dezvoltare ca părinte cât și pe copilul tău în procesul lui de dezvoltare şi de vindecare. Sunt aici sa te ascult fără sa te judec şi să te sprijin în găsirea propriilor tale soluții.”

Mai multe detalii despre mine ca experiență si formare profesională: https://www.romeliadragnea.ro/