Schimbarea din perspectiva cuantica

Autor: Niciun comentariu

Proiectul “Schimbarea din perspectiva cuantica” abordeaza intr-un mod ingenios si relaxat aspectul rezistentei la schimbare. Structura intalnirilor implica principii ale psihologiei cuantice incluzand perspectiva observatorului ca si creator al realitatii subiective.
Cand observ un gand, o emotie asociata unui gand sau interpretez o situatie, creez un model de raspuns intern la acel gand, emotie sau la situatia respectiva. Practic eu sunt cel care alege cum sa experimenteze o situatie.

Cand decid ca o anumita realitate interna (un gand, o anumita interpretare, etc) este adevarata si deci singura posibila, exista tendinta de a mentine aceasta realitate si de a o crea automat, in mod repetat.

Astfel suntem “inghetati” in aceeasi forma pe perioade mari de timp si pierdem capacitatea de a face fata eficient schimbarilor din jurul nostru. Schimbarea, adaptarea la situatii noi devine dificila si greu de sustinut. Devenim sclavii acelorasi obiceiuri si situatii, suntem lipsiti de creativitate si de perspectiva. Traim in trecut sau ne proiectam in viitor dar rareori ne traim viata in prezent. Momentul prezent este cel in care putem trai cu adevarat, in prezent pot lua o decizie pe baza careia pot schimba ceva. Cand gandim, simtim si facem lucrurile in mod diferit, obtinem si rezultate diferite.

Desi avem abilitatea de a ne crea propria realitate interna (felul in care gandim de exemplu) noi “uitam” acest lucru si re-cream automat o realitate, o situatie pe care am mai trait-o, bazandu-ne exclusiv pe experienta trecuta. Astfel ajungem sa ne simtim consumati sau traiti de un eveniment si sa simtim ca nu putem scapa din aceasta capcana.

Te provocam sa iti stimulezi libertatea de alegere si creativitatea si sa devii creatorul propriei tale vieti. Te provocam sa devi constient de deciziile pe care le iei si de drumul pe care il alegi.

Perspectiva cuantica introduce principiul Observatorului ca si creator al realitatii observate, astfel incat ne restabileste pe noi in pozitia de putere, de a decide cum ne traim viata.
Mai mult decat atat, gasim si exersam o pozitie de echilibru, in care nu exista judecata, vinovatie, remuscare, rezistenta. Alegerea si decizia din aceasta perspectiva devine cu adevarat libera si conforma cu dorintele si obiectivele noastre prezente (nu trecute sau ale altora).

Schimbarea este posibila si orice moment este ”potrivit” pentru a face schimbarea pe care o doresti.
Psihoterapeut Georgeta Iorga

Pentru mai multe detalii organizatorice si informatii suplimentare poti accesa acest link.