Sine

Eu cu Mine

 

Intreaga noastra dezvoltare personala incepe cu NOI INSINE. Nu putem dezvolta nimic in plan social, profesional, viata de familie, daca nu ne cunoastem pe noi insine, nu stim cine suntem si de ce, ce vrem, unde vrem sa fim si care sunt mecanismele prin care ne putem transforma.

De departe, umbrela cea mai cuprinzatoare prin care ne putem diagnostica si apoi urmari evolutia este inteligenta emotionala.

Incepem intotdeauna cu CONSTIENTA DE SINE, unde elementele de identitate stima de sine, imagine de sine, incredere de sine sunt  sunt practic pilonii vietii noastre personale. Seteaza succesul personal real si echilibrul vietii interioare si exterioare.

De asemeni perceptia emotiilor proprii este un alt capitol  foarte important  al constientei de sine. La pachet cu intelegerea cauzelor care generaza aceste emotii si modul in care ele ne schimba starea si comportamentul. Daca intelegem asta, avem deja cheia multor probleme pe care ulterior le putem rezolva.

Alaturi de CONSTIENTA EMOTIONALA, important pentru sine este AUTOCONTROLUL. Capacitatea de a ne gestiona modul in care reactionam la stimulii externi si de a ne seta granite si limite in interiorul carora vom actiona si le vom permite celorlalti sa patrunda sau nu. Cum reglam astfel granitele cu ceilalti si reglementam relatiile are un rol decisiv in capacitatea noastra de a ne gestiona stresul.

Are legatura cu valorile noastre pe care astfel le comunicam celorlalti , ca si importanta si mod de a trai.

SPRING