Stima de sine / incredere de sine

Autor: Niciun comentariu

atracativitate si autenticitateTraim intr-o lume predominant comerciala si asta isi pune amprenta asupra noastra. In bine si in rau.

In bine pentru ca invatam sa fim mai adaptati realitatiilor dure cu care ne confruntam zilnic. Si invatam sa ne vindem mai bine , sa ne valorizam calitatile, experienta si asteptarile.

Suntem mai proactivi si mai vigilenti, filtrand mesaje eronate de marketing de informatii cu adevarat calitative.

In rau pentru ca nu mai avem de multe ori timpul fizic sau psihologic datorita agitatiei zilnice, sa stam, sa ne analizam un pic la rece si sa vedem daca ceea ce afisam e ceea ce suntem in adancul fiintei noastre.

Si daca ne place ce e acolo sau am devenit tributari unor jocuri de rol pe care le adaptam in functie de diversi ‘regizori’: familie, colegi, sefi, rude, cunostinte, etc.

Si mai devreme sau mai tarziu, cei mai multi dintre noi care au o minima maturitate in gandire si actiuni, ajung la concluzia urmatoare: e cel mai bine sa fii auntentic. Sa fii tu insuti. Iti da multa liniste si te scuteste de multe eforturi inutile a de a-ti crea, si apoi mai greu, intretine o imagine aparent impecabila dar care nu reflecta realitatea.

Si ne referim aici doar la noi, oamenii obisnuiti. Vedetele, de orice natura ar fi ele, au problema asta mult acutizata insa acolo si presiunile sunt mult mai mari.

Deci, ce e e facut? Pentru ca e important sa fim atractivi si e o dorinta fireasca. Vrem sa fim respectati ,apreciati si iubiti, pentru toate calitatile si realizarile noastre. In acelasi timp vrem sa fim noi insine si nu doar sa ne acceptam ci chiar sa ne placa de noi .

Raspunsul e simplu dar doar in cuvinte:) stima de sine inalta. Daca o avem, suntem cu adevarat mandri de noi, afisam ceea ce suntem si pe deasupra…suntem atractivi ! Cei mai multi oameni te vor indragi daca vad ca esti multumit de tine si ai motive obiective. Oamenii cu adevarat siguri pe ei inspira incredere si sunt urmati de multe ori. Devin lideri.

Se vorbeste destul de mult despre stima de sine, incredere de sine, iubire de sine si acesti termeni se confunda cu usurinta. Desi au puncte comune, exprima lucruri diferite.

Increderea de sine are legatura cu capacitatile noastre( “ sunt capabil sa schiez, sa dansez, sa vorbesc 3 limbi straine,etc” “ sunt un expert in domeniul meu”).

Stima de sine e mult mai mult de atat si are legatura cu aprecierea pe care o avem fata de noi insine. E ceea ce se reflecta la nivelul subconstientului nostru, si isi are radacinile in copilarie, in relatia cu parintii apoi se continua cu toate principiile, valorile pe care acceptam sa le respectam in viata noastra. Sunt genul de perceptii : “ Merit sa fiu iubit” “ Sunt convins ca voi reusi” “ Sunt suficient de bun” insa toate astea la un nivel profund pentru ca multi dintre noi avem senzatia ca asa gandim despre noi insa asta se intampla dar la nivelul constientului.

Despre acest subiect Spring Events s-a gandit sa organizeze un atelier de comunicare pe 27 mai, cu tema ATRACTIVITATE SI AUTENTICITATE, analizandu-ne fiecare cum suntem, cum am vrea sa fim, cum ar fi bine sa ne ajustam diferenta dintre cele doua (daca exista)si la ce ne ajuta asta. Mai multe detalii despre acest atelier
Atelierul va fi unul interactiv, cu aplicatii, teste si jocuri de rol, pentru ca astea ne ajuta sa intelegem lucrurile la un nivel mai profund si in acelasi ne destind si ne incarca de energie pozitiva!