Cum si unde ne manifestam creativitatea?

Autor: Niciun comentariu

Creativitatea ne-o manifestam in munca, in hobby-uri, in relatii si in orice proces pe care vrem sa-l optimizam sau il transformam. In functie de scopul propus si de genul activitatilor in cauza si creativitatea poate lua diverse forme.

De exemplu, in munca, daca e o munca de birou in domeniul comercial si nu avem nici o tangenta cu estetica, vom face uz de creativitatea practica. Vom incerca sa ne eficientizam toate procesele care tin de jobul nostru in asa fel incat sa fim cat mai eficienti atat financiar cat si ca timp. Sa facem lucrurile mai rapid si mai bine, eficientizandu-ne resursele.

Daca in schimb e vorba de hobby-uri sau o munca care implica estetica si evident suntem atrasi de zona asta pentru ca munca si mai ales hobby-urile ni le alegem in zona preferintelor si abilitatilor noastre, atunci vom manifesta creativitate artistica. Si vom incerca sa fim cat mai imaginativi cu putinta.

Nu trebuie deci sa ne setam mai mult pe un tip de creativitate sau altul. Sunt la fel de valoroase si utile vietii noastre, asa ca le vom folosi in functie de scop si nevoile momentului respectiv.